Discurs Investidura a l’EMD, llegit per en Genís Dalmau

BONA TARDA,
IL.LUSTRISIM ALCALDE DE L’AJUNTAMENT DE TORROELLA DE MONTGRI, REGIDORS, EXREGIDORS, VEINES I VEINS, LA MEVA FAMILIA, LAURA, GENIS, LLUC, LA MEVA MARE, GERMANA…..BENVINGUTS TOTS A CASA VOSTRA, LA SEU DE L’EMD DE L’ESTARTIT.
SEGONS CONSTA A L’ARXIU MUNICIPAL, I A LES ACTES DEL PLE DE L’AJUNTAMENT DE TORROELLA, EL 17 DE FEBRER DEL 1869, VA PRENDRE POSSESSIÓ D’ALCALDE DE TORROELLA EL SR. PERE QUINTANA, I EN DATA 28 DE FEBRER DE 1869, ES VA ANOMENAR AL SR. JOAN ELIAS MORNAU, COM ALCALDE DE BARRI DE L’ESTARTIT.
AVUI, 146 ANYS DESPRÈS, EL POBLE DE L’ESTARTIT TE EL SEU PRIMER ALCALDE –PRESIDENT, DE L’ENTITAT MUNICIPAL DESCENTRALITZADA DE L’ESTARTIT, ELEGIT PER AQUEST FI, I SORGUIT DE LES VOTACIONS DELS VEÏNS.
AL LLARG DE TOTS AQUESTS ANYS, HAN PASSAT MOLTES PERSONES QUE HAN TINGUT LA SORT DE SERVIR AL SEU POBLE, DE BEN SEGUR QUE EN CIRCUNSTÀNCIES MOLT DIFICILS , FRUIT DE LA CONVULSA HISTÒRIA QUE TINGUÈ LLOC AL LLARG DE TOTS AQUEST ANYS, DE LES PENURIES QUE VISQUEREN AQUESTS PRIMERS NUCLIS DE POBLACIÓ ASSENTATS A LA FALDA DEL ROCAMAURA, A LA SORTIDA DE L‘ANTIC TER, I QUE DON NOM AL NOSTRE POBLE ES TAR TIT.
L’OCASIÓ ESPECIAL, AMB LA NOVA EMD, MEREIX QUE RECORDEM TOTS AQUESTS VEINS QUE M’ HAN PRECEDIT I QUE SON:
– 1869 -JOAN ELIAS MORNAU
– 1870-JOAN BORRAT BATLLIA
– 1879-SEBASTIA SALA RIGAU
– 1881-JOAQUIM VILLENA
– 1885-SEBASTIA PAGES ELIAS
– 1895-MARTI PASCUAL CANDAL
– 1899-JOSEP BOTA ARQUES
– 1902-JOSEP GISPERT ELIAS
– 1904-PERE MASSAGUER
– 1906-PERE AUDIVERT MASSAGUER
– 1909-PERE PARRI PIBERNUS
– 1912- PERE MASSAGUER RIGAU
– 1918- JOSEP COMAS PUJADAS
– 1920- PERE MARQUES AUDIVERT
– 1923-PERE MASSAGUER RIGAU
– 1931-ROSSEND AUDIVERT FLAQUER
– 1934-PERE ELIAS FERRER
– 1936-LLORENÇ MASSAGUER MIR
– 1937-JAUME RIPOLL FLOQUET
– DESPRES ENTRE EL 1939 I EL 1963 HI HA UN BUIT
– 1963- RAMON GARGANTA PUIG
– 1971- JESUS MARTINEZ GOMEZ
– 1979- JOAN PAGES LLAMBRICH
– 1983- JOAN PIBERNAT ELIAS
– 1986- CARLES NUGUE BLAY
– 1991- JOAN FERRER SAIS
– 1995- JORDI COLOMI MASSANAS- PRESDIENT DE LA COMISSIÓ INFORMATIVA DE L’ESTARTIT
– 2003- EDUARD VILA JAIME- PRESDIENT DEL CONSELL MUNCIPAL DE L’ESTARTIT
– 2011- SILVIA COMAS BATISTA- PRIMERA ALCALDESA PRESDIENTA DE L’EMD DE L’ESTARTIT
– I FINS AL DIA D’AVUI.
ELS 7 MEMBRES DE L’EMD DE L’ESTARTIT TENIM MOLTA FEINA A FER. POSAR EN MARXA L’EMD, GESTIONAR LES COMPETÈNCIES PRÒPIES I LES QUE LI HA DELEGAT L’AJUNTAMENT, GESTIONAR EL DIA A DIA I PROMOURE LES NOVES INVERSIONS QUE S’HAURAN DE FER AL NOSTRE POBLE. L’EMD NO ÉS UN AJUNTAMENT, QUE TOTHOM HO TINGUI CLAR.
EN TOT CAS, NO ESTEM SOLS, HI TENIM L’AJUNTAMENT DE TORROELLA QUE ENS ACOMPANYA EN AQUESTA FEINA, COMENÇANT PER L’ALCALDE, ELS REGIDORS DE L’AJUNTAMENT I ELS TÈCNICS DE LES DIFERENTS ÀREES MUNICIPALS. I EN AQUEST PUNT, VULL TORNAR A DONAR LES GRACIES A TOT EL PERSONAL DE L’AJUNTAMENT I L’EMD QUE HAN FET UNA MAGNIFICA FEINA PER PODER SER ON SOM ARA CELEBRANT AQUEST ACTE. LA COMPLEXITAT ADMINISTRATIVA DE TIRAR ENDAVANT UN EXPEDIENT D’AQUEST TIPUS HA ESTAT ENORME.
AQUESTES ELECCIONS HAN POSAT DE MANIFEST QUE EL CIUTADÀ JA NO VOL SER ESPECTADOR DE LA DEMOCRÀCIA I NOMES PODER DECIDIR CADA 4 ANYS, SINO QUE VOL UNA PARTICIPACIÓ ACTIVA, COM AIXI VULL DONAR JO, EN NOM DEL GRUP L’ESTARTIT SOM TOTS, A TOTS ELS NOSTRES VEÏNS I ALS VOCALS DE L’EMD. JA SIGUI A TRAVÈS DE LES COMISSIONS SECTORIALS, A TRAVÈS DEL CONSELL DE PARTICIPACIO DE LES ENTITATS DEL POBLE, A TRAVES DE LA JUNTA DE VEÏNS O DIRECTAMENT ALS VEÏNS EN TEMES IMPORTANTS I QUE AFECTIN AL NOSTRE POBLE.
L’ESTARTIT, I L’EMD, HA DE SER UN MODEL DE PARTICIPACIÓ, ELS VEÏNS S’HAN DE SENTIR PROTAGONISTES. US CONVIDO A PARTICIPAR-HI.
I ALS MEMBRES DE LA JUNTA DE VEÏNS ELS DEMANO COMPROMIS AMB EL NOSTRE POBLE, I ELS OFEREIXO PARTICIPACIÓ. ELS NOSTRES VEÏNS HAN VOTAT AIXÓ, DIVERSITAT D’OPCIONS, PERÒ EXIGIRAN RESPONSABILITAT A LES DIFERENTS FORMACIONS POLÍTIQUES . AQUI I EN MOLTS ALTRES POBLES, ON CALDRÀ ESTABLIR MAJORIES ESTABLES PER PODER GESTIONAR EL DIA A DIA I ENCARA LES INVERSIONS DE FUTUR. ELS NOSTRES VEÏNS NO PERDONARAN QUE NO SIGUEM CAPAÇOS D’ESTABLIR UN GOVERN AMB UNA MAJORIA ESTABLE.
PERO BÉ, ESPEREM QUE TOTHOM TINGUI EL SENY NECESSARI PER FER ARRIBAR A BON PORT LA GESTIO MUNICIPAL.
FELICITEM-NOS PER PODER FER AQUEST ACTE, VISCA L’ESTARTIT I VISCA CATALUNYA.

Quant a L'Estartit Som Tots
Temes d'interés sobre el nou partit polític L'EST, (L'Estartit som tots)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: