Discurs d’investidura que va fer la Sílvia Comas a l’acte de presa de possessió de l’alcalde de Torroella de Montgrí

EN PRIMER LLOC PERMETEU-ME QUE AGRAEIXI A LA GENT QUE ENS HA DONAT EL SEU RECOLZAMENT LA SEVA CONFIANÇA UNA VEGADA MÉS AQUESTES ELECCIONS.

PERMETEU-ME QUE AVUI US DIGUI UNES PARAULES QUE DISTEN UNA MICA DE LES QUE EMPASSEN PEL CAP ARA MATEIX, PERÒ PER EDUCACIÓ I PEL RESPECTE I SENY QUE HEM PROCURAT TENIR DES QUE VAM ENTRAR AL GOVERN I QUE ELS MEUS COMPANYS M’HAN DEMANAT QUE MANTINGUEM, HO HAIG DE FER AIXÍ.

LA HONESTITAT, LA PARAULA I LA SINCERITAT SON VALORS QUE HAN QUEDAT TOTALMENT DESVIRTUATS AL NOSTRE AJUNTAMENT. CIU UPM I LEST HEM ESTAT INTENTANT ARRIBAR A UN ACORD PER FORMAR GOVERN ESTABLE A L’AJUNTAMENT I L’EMD PERQUÈ ENS SEMBLAVA LA PROPOSTA QUE MILLOR PODIA REFLECTIR LES DIFERENTS SENSIBILITATS DEL NOSTRE MUNICIPI.

PERÒ NO HA POGUT SER. I NO PAS PER LES TRISTES EXCUSES QUE CIU HA VOLGUT DONAR.
LES NEGOCIACIONS AVANÇAVEN I L’ÚNIC QUE HA PASSAT ÉS QUE S’HAN FET ENRERE EN LES DECISIONS QUE LLIUREMENT HAVIEN PRES, I HAN VOLGUT BUSCAR UN CULPABLE.
SEMPRE ÉS MÉS FÀCIL DIR QUE LA CULPA ÉS D’UN ALTRE, I MÉS QUAN NO ES TENEN ARGUMENTS PER EXPLICAR D’ALTRA MANERA LA INCONGRUÈNCIA DE LES DECISIONS QUE ES PRENEN, PERÒ COSTA QUE LA GENT S’HO CREGUI, PERQUÈ UN PACTE ENTRE UPM I CIU ERA VIABLE SENSE LEST. ARA MATEIX A L’AJUNTAMENT HI HA 6 PARTITS AMB REPRESENTACIÓ POLÍTICA, PEL QUE NOSALTRES, ELS PETITS, NO EREM NECESSARIS PER FORMAR GOVERN.

PERÒ COM US DIC, ÉS MÉS FÀCIL DESVIAR L’ATENCIÓ QUE RECONÈIXER QUE S’HAN EQUIVOCAT, I QUAN NO ES TENEN ARGUMENTS S’HAN DE BUSCAR EXCUSES.

AMB AQUEST CANVI DE RUMB D’AHIR MATEIX, AVUI TOT ÉS UNA INCÒGNITA, PERQUÈ ERC VA DIR QUE EN CAP CAS PACTARIA AMB CIU, COSA QUE CIU TAMBÉ HA DIT DES DEL PRIMER MOMENT, PERÒ JA SE SAP QUE UN COP DINS LES COSES CANVIEN, PARLARAN DE RESPONSABILITAT I QUI SAP QUÈ PASSARÀ D’AQUI UN MES.

EL SENYOR JORDI CORDÓN DEIA AHIR A LA TARDA QUE SI AVUI SORTIA INVESTIT COM ALCALDE “JA PARLARIEM DILLUNS”. PERÒ TOT TÉ UN LÍMIT, I NOSALTRES NO VOLEM SER AL GOVERN A QUALSEVOL PREU. TENIM UNS PRINCIPIS.

LA NOSTRA VOLUNTAT SEMPRE HA SIGUT LA MATEIXA, TREBALLAR PERQUÈ L’ESTARTIT TINGUÉS UNA VEU A L’AJUNTAMENT, ACONSEGUIR AUTONOMIA I UN AJUNTAMENT QUE NO OBVIÉS LES NECESSITATS D’UNA PART DEL SEU MUNICIPI.

DURANT EL PASSAT MANDAT S’HAN ACONSEGUIT PROJECTES LLARGAMENT REIVINDICATS PEL POBLE DE L’ESTARTIT, COM L’EMD, EL MOLINET O LA CONSTRUCCIÓ DE LA NOVA ESCOLA BRESSOL.
ELS PROPERS ANYS EL PAPER DELS ESTARTIDENCS I ESTARTIDENQUES EN LA PRESA DE LES DECISIONS QUE ELS AFECTEN SERÀ MOLT MÉS IMPORTANT, I AQUEST SIMPLE FET JA MEREIX QUE HAGI VALGUT LA PENA TOT L’ESFORÇ.
PERÒ AQUESTA ACTITUD D’AVUI NO ENS HAURIA DE SORPRENDRE, TAMBÉ CIU ENS VA CONDICIONAR L’INICI DE LA CONSTRUCCIÓ DE L’ESCOLA BRESSOL A L’APROVACIÓ DELS PRESSUPOSTOS, ENS VA REDUIR L’ÀMBIT GEOGRÀFIC DE L’EMD UN DIA A LA NIT DONANT-NOS COM A ÚNICA OPCIÓ LA DE “ÉS AIXÒ O RES” I NO HA VOLGUT SIGNAR EL CONVENI DE L’EMD FINS ABANS D’AHIR.
PERÒ COM US DIC, EN POSITIU, EL 2015 PODEM CELEBRAR QUE TENIM MÉS DEL QUE TENIEM EL 2011, I ENS N’HEM DE FELICITAR TOTS PLEGATS.

VULL APROFITAR L’OCASIÓ TAMBÉ PER AGRAIR A LA GENT D’UPM I AL SEU CAP DE LLISTA JORDI COLOMÍ LA OPORTUNITAT QUE ENS HAN DONAT D’INTENTAR FORMAR UN GOVERN AMB ELLS. PER TOTS ÉS SABUT QUE LA RELACIÓ AMB UPM NO SEMPRE HE SIGUT FÀCIL, I HA SIGUT UNA GRATA SORPRESA VEURE QUE AMB DIÀLEG I CONFIANÇA HEM TRENCAT UNA BARRERA QUE FEIA MOLTS ANYS QUE ENS SEPARAVA, I QUE ESPEREM QUE MAI MÉS TORNI A ESTAR ENTRE NOSALTRES.
AQUESTES SETMANES I LES NOMBROSES CONVERSES AMB TOTS ELLS HAN DEMOSTRAT UN COP MÉS QUE EN UN MUNICIPI LES SIGLES DELS PARTITS NO TENEN IMPORTÀNCIA. LES PERSONES SÓN LES QUE FAN QUE TOT SIGUI POSSIBLE, I A LA GENT D’UPM ELS VOLEM DIR QUE ESPEREM PODER MANTENIR AQUESTA BONA SINTONIA I DIÀLEG PER MOLT TEMPS.

SEMPRE HEM DEFENSAT QUE DONARIEM RECOLZAMENT A LA FORÇA MÉS VOTADA PERÒ AVUI CREC QUE TOTS ENTENDREU QUE EL NOSTRE VOT NO PODA SER PER CIU. AVUI HEM VOTAT EN BLANC. UN GOVERN EN MINORIA EN QUE NO S’HA SIGUT CAPAÇ DE BUSCAR SINÈRGIES, SINO TOT EL CONTRARI, S’HAN TRENCAT TOTS ELS PONTS, NO POT MERÈIXER LA NOSTRA CONFIANÇA PER ENCAPÇALAR L’ AJUNTAMENT.
TOT I AIXÍ, I COM SEMPRE HEM FET, QUALSEVOL PARTIT QUE VULGUI TREBALLAR PEL BÉ DEL NOSTRE MUNICIPI I PER FER D’AQUESTA PRIMERA ETAPA UN MOMENT PLÀCID AMB LA CONSTITUCIÓ DE L’EMD, ENS TROBARÀ, PER RECOLZAR-LOS I PER FER DEL NOSTRE MUNICIPI UN MUNICIPI FORT AMB UN AJUNTAMENT DEL QUE ELS SEUS CIUTADANS SE’N PUGUIN SENTIR ORGULLOSOS.

MOLTES GRÀCIES A TOTHOM.

Quant a L'Estartit Som Tots
Temes d'interés sobre el nou partit polític L'EST, (L'Estartit som tots)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: