Gestió a l’Ajuntament

El primer que farem si som a l’equip de govern és no pagar dos alcaldes com en aquesta pasada legislatura. El senyor Rufí, d’ERC i l’ex cap de llista d’UPM s’han partit l’alcaldia dos anys cadascun, però això si, cobrant el sou d’alcalde durant els 4 anys tots dos. Tenint en compte que la despesa de cada sou és superior als 3400€ mensuals, si fem comptes, 3400€ mensuals durant dotze mesos a l’any i durant quatre anys, el resultat és que amb un sol alcalde ens hauriem estalviat més de 163200€.

Pensem també que cal reduir la despesa en ajuda al tercer món, per dedicar-la al quart món, que són les persones de casa nostra que viuen o millor dit malviuen al nostre municipi i que aconsegueixen ensortir-se’n, només gràcies a entitats com Carites o altres, que no reben ni de tros unes ajudes de l’ajuntament asimilables als cap a 40.000€ anuals que s’envien al tercer món.

Reduir la despesa de la festa major de Torroella, és una altra mesura que cal prendre. Actualment el pressupost és d’uns 140.000€ anuals. Als municipis amb población similar al nostre, ja han fet el pas amb festes majors més austeres i ara ens toca a nosaltres.

Conenció de la despesa no contractant més personal, hi ha àmbits com són el d’urbanisme que tot i haver vist baixar els seus ingresos prop d’un 80% els darrers quatre anys, continuen amb la mateixa plantilla. Proposem recol·locar el personal sobrant en àrees deficitàries i no cobrir jubilacions a menys, és clar, que siguin de personal indispensable.

S’ha d’ajustar la despesa de diferents àrees com Can Quintana, que en aquesta legislatura ha augmentat desmesuradament i l’ajuntament no pot asumir aquests costos.

Per altre banda s’hauria d’ajudar als veïns que renovin establiments rebaixant algunes taxes com l’Icio o bé ajudar en el pagament de les escombraries a la gent amb rendes baixes

Finalment aquesta legislatura cal renovar el contracte amb l’empresa de neteja amb un nou concurs. Tenint en compte que la neteja és la factura més gran que paga l’ajuntament s’ha de fer el posible per reduir-la o com a mínim no augmentar-la.

També s’han de renegociar contractes amb empreses com Sorea o la neteja de dependències municipals, per intentar aconseguir el millor preu.

Quant a L'Estartit Som Tots
Temes d'interés sobre el nou partit polític L'EST, (L'Estartit som tots)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: