Entrevista amb la Sílvia

“Pel futur de l’Estartit cal més autogovern”

L’EST neix amb el compromís i l’objectiu prioritari de treballar per assolir l’entitat municipal descentralitzada (EMD). Pren el relleu de L’Estartit Independent aglutinant ideologies molt diverses

Sílvia Comas (26 anys) representa un canvi generacional important per a l’Estartit en haver agafat, juntament amb la resta de membres del nou partit l’Estartit Som Tots (EST), el relleu del ja jubilat L’Estartit Independent (LEI).

L’EST representa la fi de L’Estartit Independent per, d’alguna manera, renéixer de les cendres, un cop tancada la via independentista. Com valora el treball de LEI?

Un gran treball, que es va notar especialment en els anys que van estar a l’equip de govern: més inversions i manteniment. Ara, per exemple, durant tot l’hivern hem estat abandonats.

Calia que LEI s’apartés, doncs?

Sí, pensem que sí. LEI havia arribat a un punt en el qual havia de buscar un nou camí i en aquest pas més, l’EST n’es la culminació. Genís Dalmau va de segon, per aportar experiència, però el que s’ha fet ha estat una renovació important per obrir el ventall i fer-lo més plural. LEI va fer el que va poder per aglutinar, però ara hi havia gent que no volia implicar-s’hi. Ara, amb la renovació s’ha notat la incorporació de gent nova.

Així aquest procés d’obertura que implicava l’EST ja s’està notant?

Sí, amb la implicació directa de gent d’ideologia diversa que en passades eleccions municipals no votaven LEI. Pensem que això és molt important pel que comentava d’obrir-se. En la constitució d’aquest partit hi ha gent de diverses sensibilitats polítiques que ens hem ajuntat per fer un nou front comú.

Quin és el seu objectiu principal?

L’entitat municipal descentralitzada. Ens cal conquerir més autonomia política, econòmica i administrativa. Han de quedar marcats els punts i deixar clar que no es modifiquin unilateralment des de Torrella.

Què s’hi juga l’Estartit?

Molt, penso que el futur de l’Estartit implica assolir més autogovern i ens cal l’entitat municipal descentralitzada.

Like this on Facebook

Quant a L'Estartit Som Tots
Temes d'interés sobre el nou partit polític L'EST, (L'Estartit som tots)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: